;

Představuje se Selfiebot – robot, díky kterému si už nemusíte sami dělat selfíčka

25. 10. 2019

Představuje se Selfiebot – robot, díky kterému si už nemusíte sami dělat selfíčka

Už nemusíte zbytečně natahovat ruku a strachovat se, že v jinak perfektně provedené fotce bude na okraji vykukovat stín vašeho prstu. Je tady Selfiebot! Další příspěvek do série prakticky zbytečných vynálezů.

Přibližně 180 cm vysokého robota vytvořil v roce 2017 Australan Enrico Penzo. Spojuje v sobě funkce fotobudky, videokamery a fototiskárny v jednom a jeho přirozeným prostředím budou místa, kde se vyskytují větší skupiny lidí.

Zdroj: Enrico Penzo

Selfiebot má ve své horní části podobu světelného kruhu, v jehož vnitřku je upevněn tablet připojený k digitální kameře. Umělou inteligencí vybavené komunikační rozhraní umožňuje přímou interakci s okolostojícími lidmi. K pořízení fotografie nebo videa pak jen stačí zmáčknout tlačítko na dotykovém displeji.

Selfiebot je řešením problému fotobudek, které jsou nemobilní, a umožňuje vyhnout se divným situacím při interakci mezi fotografem a hosty na veřejných akcích,“ vyjmenovává přednosti svého vynálezu Penzo.

Zdroj: Enrico Penzo

Se selfíčkovým robotem se už dnes můžete setkat na některých místech v Evropě, Spojených státech amerických, Austrálii a Singapuru. Enrico Penzo ale doufá, že se mu podaří najít další „zajímavé příležitosti, jak obchodně expandovat“. Své největší šance vidí ve sféře „zážitkového průmyslu“.

Zprávu přinesl server CNN.

Autor: Petr Pláteník

Další články