Ve městě budoucnosti se budou jíst molekulární potraviny

Zdroj: Toyota
Technologie 19. 05. 2022

Ve městě budoucnosti se budou jíst molekulární potraviny

Automobilka Toyota začala spolupracovat s potravinářskou skupinou Nissin Food Products. Ta bude dodávat inovativní potraviny v rámci projektu města budoucnosti Woven City. Nissin vyvíjí potraviny pomocí molekulární vědy o výživě.

Nissin Foods mají ve Woven City vytvořit novou kulturu stravování. Zaměřují se na vývoj kompletní výživy, která má zajistit nezbytné živiny s přesně kontrolovanou kalorickou hodnotou, množstvím soli, cukru a tuku, přičemž si uchová vzhled a chuť skutečného jídla.

„Tato iniciativa je prvním krokem k realizaci nové diety, která lidem umožní užít si kompletní výživu optimalizovanou pro každého jednotlivce, kdykoli a kdekoli,“ uvedl viceprezident holdingu Nissin Foods Noritaka Ando.

Cílem je snížení plýtvání jídlem

Problém potravinového odpadu a nedostatku dostupných zdravých potravin je globální otázkou. Toyota chce v rámci Woven City zlepšit i fungování řetězců zajišťujících zásobování potravinami, optimalizovat jejich čerstvost a snížit plýtvání jídlem. Plánuje se tu i série testovacích akcí zaměřených na komplexní výživu.

„Jelikož se zdravotní potřeby a chutě jednotlivců dost liší, díky živé laboratoři Woven City se budeme moci dozvědět více o tom, jak mohou individualizované stravovací plány přispět ke zdravějšímu životnímu stylu,“ dodal ředitel pro digitální technologie Toyota Motor Corporation James Kuffner.

Dceřiná firma Toyoty Woven Planet inovuje technologie, software a obchodní modely a investuje do nich. Zaměřuje se na autonomní řízení, chytrá města nebo robotiku.

Autor: redakce

FocusOn je zpravodajský web zaměřený na nové trendy v ekonomice s důrazem na využívání moderních technologií.

Další články