Restaurace budoucnosti? Vše online a bez personálu

Zdroj: Dahir Insaat
Technologie 23. 10. 2021

Restaurace budoucnosti? Vše online a bez personálu

Projekty turecké architektonické společnosti Dahir Insaat ukazují náš život v budoucnosti. Jedním z nich je Dahir Restaurant, který předestírá výhody plné automatizace celého gastronomického provozu. Není překvapením, že svým provedením přitahuje pozornost jak odborné, tak i laické veřejnosti.

Jak tento super moderní restaurant budoucnosti bude vypadat?

Především bude plně automatizovaný s minimem personálu. I když by si zákazníci mohli objednávat online přes mobil nebo další online rozhraní, obstarávají to zde číšníci, neboť je to psychologický prvek – strávníci tak pociťují větší osobní přístup.

Po usazení hostů ke stolu, přichází číšník, který zákazníkům na tabletu objednává vybrané pokrmy. Data se přenesou do kuchyně v jiném, uzavřeném patře restaurace, odkud se plně automatizovanou cestou jídlo dostává až k sedícím strávníkům, což trvá maximálně minutu. Vše závisí na poloze stolu v místnosti. Restaurace může být tedy rozprostřena v několika patrech, ve kterých se mohou nacházet i desítky stolů. Pokrmy v jednom uzavřeném obalu se dostávají až přímo na stůl k zákazníkům, kteří si jednotlivá jídla rozeberou a mohou konzumovat.

Po snědení všech pokrmů, hosté odcházejí a servírka uloží talíře a příbory do speciálního kontejneru, který automaticky nádobí dopraví zpět do kuchyně k jeho mytí.

Jaké jsou výhody tohoto restaurantu budoucnosti?

  • Oddělená kuchyň s vysokým stupněm hygieny při přepravě jídel
  • Plně automatizovaná hi-tech logistika jídel
  • Snížení počtu lidského personálu
  • Minimální čas mezi objednávkou a servírováním jídel
  • Minimální chybovost v doručení jídel
  • Optimalizace provozních nákladů, tedy vysoká návratnost investic
  • Zákaznický komfort
  • Specifický zákaznický zážitek s hi-tech obsluhou
  • Cenově dostupné jídlo
  • Zvýšená zákaznická loajalita

Jak je vidět, tento restaurant budoucnosti bude přinášet výhody jak zákazníkům, tak především restauratérům samotným, a proto se jistě budou takovéto plně automatizované restaurace otevírat stále častěji.

Autor: Miroslav Oupic

Další články