;

Tři vodíková města mají vzniknout do roku 2022 v Jižní Koreji

Ekologie Technologie 03. 12. 2019

Tři vodíková města mají vzniknout do roku 2022 v Jižní Koreji

Ekologie hraje u východoasijského národu prim, navíc jsou Korejci považováni za světového lídra v oblasti ekologických technologií a významně se podílí na využití vodíku v praxi. A nejde jen o nějaký projekt tamních technologických nadšenců, projekt avizovalo jihokorejské ministerstvo dopravy a infrastruktury. Město k tomuto projektu zatím není vybráno, uvažuje se o ploše v již existující části některé z metropolí. Vodíkový experiment by zabral zhruba 10 kilometrů čtverečních plochy. Tyto testovací oblasti mají být vybrané ještě do konce roku 2019. 

Jak bude vypadat město na vodík? 

Všechna tři testovací města budou mít obytné komplexy i individuální budovy. Vodík bude používán jako primární zdroj energie pro vytápění, chlazení i dodávku elektřiny, a samozřejmě bude i součástí dopravy. K tomu se vybuduje adekvátní dopravní systém, takže město bude disponovat řadou vodíkových čerpacích stanic pro auta či autobusy. Tyto stanice mají být umístěny na parkovištích, depech nebo i v garážích. 

Plán na rok 2022 je velice ambiciózní, nicméně Jižní Korea má ještě další výhled. Do roku 2040 má 40 procent všech měst splňovat parametry vodíkových měst, v provozu má být 12 000 vodíkových autobusů a 825 000 vodíkoých automobilů.

Článek o infrastruktuře v jednotlivých zemích

Zdroj: HydrogenFuelNews

Autor: Tomáš Vrána

Další články