Už se to blíží. Největší konkurent KFC otvírá první českou prodejnu

Zdroj: Popeyes
Life 27. 10. 2023

Už se to blíží. Největší konkurent KFC otvírá první českou prodejnu

Americký řetězec Popeyes, jehož příběh se začal psát už v roce 1972 v New Orleans, otevře 3. listopadu svou první restauraci v Česku. Legendární louisianské kuře bude servírovat v Domě módy na pražském Václavském náměstí.

Čeští hosté budou konečně moci ochutnat Cajun hranolky, americkou biscuit nebo světoznámý Chicken Sandwich, který byl v Americe vyprodán za pouhé tři týdny, v Číně na něj netrpěliví fanoušci stáli čtyřhodinovou frontu a v Kanadě způsobil na ulicích dokonce dopravní zácpy. Podobný úspěch se očekává i v Česku.

Vstup na český trh trval rok

Vlajkovou lodí bude dvoupatrová restaurace v horní části Václavského náměstí, tomu odpovídá i téměř 700 metrů podlahové plochy a přes 100 míst k sezení.

Tomu všemu ale předcházely měsíce příprav. „Master franšízu jsme získali zhruba před rokem po několikaměsíčních jednáních. řekl pro server FocusOn.cz brand president společnosti Popeyes pro Česko a Polsko Marko Blaževič.

Další dvě restaurace budou otevřeny v brzkých měsících

Otevřením pražské restaurace společnost Popeyes vytvoří desítky pracovních míst a příležitostí profesního růstu. Během několika měsíců síť chystá otevření nejméně dvou dalších restaurací – jedné v centru Brna a další na dopravní tepně nedaleko hlavního města.

V tuto chvíli se soustředíme na otevření první restaurace, dvě další – jedna je kousek od Prahy a jedna v Brně – bychom mohli otevřít v nejbližších měsících. Pracujeme na řadě dalších, protože otevření každé jedné restaurace znamená i dva roky práce. Otevření první restaurace necelý rok po získání licence osobně považuji za obrovský úspěch,“ dodal Blaževič.

Ceny? Velmi podobné, jaké má konkurence

Za necelých 50 let se řetězec stal jedním z největších na světě. V současné době má téměř 4 200 restaurací ve více než 40 zemích. A kolik jednotlivá jídla budou stát české zákazníky?

Naše ceny se nebudou příliš lišit od konkurence, ale věříme, že chutí je daleko předčíme,“ myslí si Blaževič.

Autor: redakce

FocusOn je zpravodajský web zaměřený na nové trendy v ekonomice s důrazem na využívání moderních technologií.

Další články